Eestis registreeriti maailma kõige kiirem kinnisvarahindade langus

19. märts 2008, 16:17

Eelmise aasta neljanda kvartali
kinnisvarahinnad kukkusid 14,5 protsenti, mis on kiireim hinnalangus riikides,
mida katab Knight Franki globaalne kinnisvaraindeks.

Eesti järel teine suurim kukkuja oli Iirimaa 7,3 protsendiga ning kolmas oli Läti 7,1protsendilise langusega. Leedus on kinnisvarahinnad kasvanud ühe protsendi jagu viimase kvartali jooksul, vahendas BBN.

Bulgaaria on indeksi tipus kui suurim hinnakasvaja aasta jooksul 33,7 protsendiga. Singapuri kinnisvarahinnad kasvasid 31,3 protsenti 2007. aasta neljandas kvartalis. Ning Venemaal kasvasid kinnisvara hinnad 30 protsendi võrra võrreldes 2006. aasta neljanda kvartaliga.

Aasta tagasi registreeriti kõik Balti riigid väga kiire kinnisvarahindade kasvuga. 2006. aasta neljandas kvartalis kasvasid Läti kinnisvara hinnad 66,6 protsenti, Eestis 23,8 protsenti ja Leedus 23 protsenti.

Knight Franki elamispindade uuringute juht Liam Bailey ütles, et Knight Frank globaalne kinnisvaraindeks näitab, et samal ajal kui kinnisvara hinnad Euroopas ja Ameerikas kannatavad majanduslanguse käes, siis hinnad Aasias ja mujal, eriti Singapuris ja Hongkongis, on väga head.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 12:58
Otsi:

Ava täpsem otsing