Kolme kuuga on laekunud 5,1% vähem käibemaksu kui mullu

Hille Tressum 09. aprill 2008, 16:59

Maksu- ja tolliameti andmeil laekus
käesoleval aasta esimese kolme kuuga riigikassasse pea 19 miljardi krooni
eest makse.

Käesoleva aasta 31. märtsi seisuga laekus riigile maksude näol 18,39 miljardit krooni. Eelmise aasta samal perioodil laekus riigile aga 11,1 % vähem ehk 16,5 miljardit krooni.

Käesoleval aastal on käibemaksu näol riigieelarvesse kavandatud ligi 26 miljardit krooni. Esimese kolme kuuga on käibemaksuna laekunud ligi 5 miljardit krooni. Märtsis laekus eelarvesse 1,47 miljardit krooni.

Eelmisel aastal laekus riigi eelarvesse käibemaksu näol 20, 6 miljardit krooni. Võrreldes käesoleva aasta märtsiga laekus käibemaksu sel aastal riigieelarvesse 5,1% vähem kui mullu märtsis. Eelmise aasta märtsis laekus eelarvesse 1,55 miljardit krooni.

Sotsiaalmaksuna on sel aastal kavandatud laekumisi summas 32,9 miljardit krooni. Mullu laekus sotsiaalmaksuna riigieelarvesse 24,7 miljardit krooni. Aktsiiside näol laekus eelmisel aastal eelarvesse 7,3 miljardit krooni, millest 2,1 miljardit tuli alkoholiaktsiisist ja 3,9 miljardit kütuseaktsiisist. Käesoleval aastal loodetakse aktsiisimaksudest 10,4 miljardi suuruses laekumisi, millest alkoholiaktsiis moodustab 2,8 miljardit ning kütuseaktsiis 5,8 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2008, 17:00
Otsi:

Ava täpsem otsing