Mikko: ei Hollywoodile ja Ameerika meelelahutusele!

Hille Tressum 10. aprill 2008, 20:02

Täna toimunud Euroopa parlamendi täiskogu
istungil vastuvõetud raporti "Euroopa kultuur üleilmastuvas maailmas" arutelus
pööras Eesti saadik Marianne Mikko tähelepanu ühise Euroopa kultuuriruumi
taasleidmisele.

Mikko leidis, et kultuuriruum peab sisaldama Vahemeremaade ja Kesk-Euroopa kõrval ka Põhjalat, Baltimaid ning Ida-Euroopat.
Parlamendisaadik rõhutas, et oleme kaugel olukorrast, kus kultuuridimensioon on järjekindlalt lõimitud välispoliitikasse. 2009. aasta algusest kehtivast Lissaboni leppest tulenevalt on vajalik, et meie välisesindused saaksid meie kultuuri väärikalt esindada. “Esialgu räägimegi kultuuridimensiooni lõimimisest vaid arengumeetmetesse, “ lisas ta.

Samuti avaldas Mikko kahetsust, et kuigi Euroopas elavad maailma parimad filmitegijad ning kirjanikud, domineerib maailma kinolinadel Hollywood ning raamatupoed on täis pehmekaanelist meelelahutust Ameerikast.

“Miskipärast tõlgime just välismaist masstoodangut, mitte aga üksteise parimaid autoreid. Miskipärast eelistavad kolmandad riigid, keda me abistame, kulutada raha Ameerika kultuuritoodangule. Olukorda on vaja muuta, “ sõnas Mikko täiskogu istungil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2008, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing