Siseministeerium rendib uhiuut arestimaja ligi 10 miljoni krooni eest aastas

10. aprill 2008, 14:24

Riigi Kinnisvara AS andis täna Jõhvis
siseministeeriumile üle Eesti suurima ja kaasaegseima 150 kohalise arestimaja,
mille eest maksab siseministeerium üüri ligi 10 miljonit krooni aastas.

30 aasta pikkuse üürilepingu kohaselt tasub siseministeerium arestimaja kasutamise eest 9,4 miljonit krooni aastas, teatas Riigi Kinnisvara AS.

Uues kinnipidamisasutuses on kokku 60 ühe- kuni neljakohalist kambrit arestialustele. 4korruseline arestimaja on käesoleva aasta märtsis valminud Viru vangla hoonekompleksi osa, mida hakatakse valvama nii mehitatud kui ka tänapäevase elektroonilise valve abil.

Vangla ja arestimaja rajamine läks maksma kokku 1,2 miljardit krooni. Lõplik maksumus selgub pärast viimaste väiksemate tööde teostamist juulis, kui lõpevad juurdepääsutee ehitus, haljastus- ja nõrkvoolu häälestustööd.

Vanglakompleksi projekteeris AS ETP Grupp, arhitektuurse osa AS Arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus ja valmis ehitas AS Merko Ehitus. Omanikujärelevalvet teostas AS Tallinna Linnaehitus ja inseneri kohuseid täitis TSM Projektijuhtimise OÜ.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2008, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing