Parts avas Soomes turismiürituse

Hille Tressum 11. mai 2008, 13:19

Majandus- ja kommunikatsiooni minister
Juhan Parts avas reede hommikul Helsingis koos linnapea Jussi
Pajuneniga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt korraldatut turismiürituse
„Eesti tuleb külla.“

EASi esindaja Tarmo Mutso sõnul toimub seda laadi üritus Helsingis juba teist korda.

„Esimest korda korraldasime Eestit tutvustava ürituse Helsingis 2004. aastal, kui Eesti liitus Euroopa Liiduga. Selle tulemusena tõusis Soome turistide arv hüppeliselt. Täna oleme investeerinud Eestit tutvustavasse projekti ligi 2 miljonit krooni. Ettevõtmisele aitas kaasa ka Helsingi linnavalitsus, kes toetas meid 20 000 euroga,“ rääkis Mutso, lisades, et ürituse eesmärk on näidata potentsiaalsele turistile mida Eestis huvitavat teha.

Reede hommiku avas turismiürituse "Eesti tuleb külla" inglisekeelse kõnega Eesti Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes mainis, et eestlased armastavad soomlasi.

Oma visiidil Soome külastas minister Juhan Parts EASi poolt korraldatud Kotka äriseminari ning lisaks sellele taasavas minister mitu head aastat kinni olnud Eesti aukonsulaadi Kotkas.
Küsimusele, kuidas äsjaavatud konsulaat võiks Soome ja Eesti vahelistele majandussuhetele kaasa aidata, vastas minister, et aukonsulite võrku on majandussuhetes liiga vähe kasutatud.

„Aukonsulite võrku oleme majandussuhete arengus liiga vähe kasutanud, kuna tihitipeale sõltub ühest konkreetsest isikust, kas ta tähtsustab riikidevahelisi majandussuhteid. Mul on hea meel, et Kotka aukonsul on väga aktiivne inimene, kes on ka Kotka sadama üks juhtidest. Loodame, et mingil moel aitab ta majandussuhetele kaasa,“ rääkis minister.

„Tundub, et Eesti ja Soome on nagu väga lähedased aga ometi ma arvan, et vajame uue aja traditsioone. Eks seda võib käsitleda, kui turismikampaaniana,“ kommenteeris minister turismiüritust "Eesti tuleb külla".

„Mina, kes ma võtan asju laiemalt, arvan, et see kui Eesti tuleb siia Helsingi kesklinna, inimesed vaatavad toitu, kes kuulab muusikat ja kui selle tulemusena tekib Soome inimesele teadlikus, et Eesti ei ole ainult Tallinna vanalinn, või mingisugune spa Saaremaal, siis on see väga hea. Tegelikult on Soome turistide arv ligi poole meid külastavatest turistidest. See on väga oluline turg, mida tuleb hoida. Ma ei arva, et seda on väga palju võimalik kasvatada, aga hoida saab kindlasti. Statistika ütleb, et 75% soome täiskasvanud inimestest on Eestis käinud. Selleks, et inimesed ikka Eestit ära ei unustaks ja ikka käiks, tulebki neile pakkuda uut kvaliteeti,“ arvas minister.

Üritusel oli esindatud, nii Eesti toit, seda restoran Kuldne Notsu näol, vip külalistele, ehk siis minister Partsile ja Helisingi linnapeale ning pressile pakkus eestipäraseid hõrgutisi Eesti köögi suurim fanaatik Dimitri Demjanov koos oma meeskonnaga ning restoran Ö peakokk.

Lisaks toidule võisid minimessile sattunud inimesed nautida Eesti populaarsete ansamblite kontserte ning uudistada odavamaid spa-pakkumisi.

Pärnu sanatooriumi Tervis müügijuht Kaire Kongase sõnul on soomlane siiski veel hinnatundlik klient.

„Soomlased on siiski veel hinnatundlikud kliendid. Reeglina on neil interneti vahendusel soetatud pakett, millele lisaks nad naljalt protseduure ei osta,“ kirjeldas Kongas Soome turisti.
Esile tõstis naine aga kodumaise, ehk siis Eesti turisti, rääkides, et kui eestlane tuleb puhkama, siis juba korralikult enda arvelt säästmata. Loomulikult tõi müügijuht välja ka Vene turisti, kes tuntust kogunud suurte laristajatena, mistõttu on ndad majutusasutustele ja restoranidele igati head kliendid.

Maaturismi esindaja Sirje Kuusiku sõnul on aga läbi need ajad, kus soomlane nõudis süüdimatult hinnast alla.

„Ajad, mil soomlane nõudis igal sammul allahindlust on hakanud ümber saama. Soomlane ei võta Eestit enam odava maana, kus kõik odav peaks olema, vaid maksab nõutud hinda,“ rääkis Viitna ja Altja kõrtsi juhatav Kuusik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing