Uuring: soomlased on Euroopa kiireimad maksjad

21. mai 2008, 22:01

Kui Euroopas tasutakse arved keskmiselt
55,5 päeva pärast maksetähtaega, siis Soomes vaid viiepäevase hilinemisega,
väidab Intrum Justitia avaldatud uuring.

Soomlaste järel on eesotsas teised põhjamaad. Arve maksjad venitavad aga kõige kauem Portugalis, Kreekas ja Küprosel. Uuring võrdles maksekäitumist 25 Euroopa riigis. Korraldaja teatel ollakse nende riikide ettevõtteile maksetähtaja ületanud arvete tõttu võlgu kokku 250 mld eurot, mis on rekordiline summa, võrdudes ligikaudu Belgia SKPga.

Kõige kehvemad maksjad on valitsused. Näiteks Portugali riik hilineb arve maksmisega keskmiselt 137,8 päeva, Euroopa vastav keskmine on 65 päeva. Euroopa ettevõtted hilinevad maksmisega keskmiselt 55 päeva ning jaetarbijad 40 päeva.

Inkassofirma arvates laekumata summad kasvavad, sest valitseb krediidikriis ning toidu ja nafta hinnad on kõrgele kerkinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2008, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing