Naabrid sõdivad korterelamute vastu

25. mai 2008, 11:40

Rääma rahvas sõdib kahe Õuna 2 kinnistule
planeeritava korterelamu vastu, mis nende arvates kaotaks Pärnu aedlinna
miljööväärtuse ja avaks piirkonnas tee kinnisvaraarendusele.

Seni on Pärnus Rääma elurajoonis valdavalt ühepereelamud, kuigi aja jooksul on piirkonda korterelamute gruppe kerkinud, Õuna tänava pikad ja kitsad krundid, millel enamasti asuvad elamu ja majandushoone, ahvatlevad kinnisvaraarendajaid senist hoonemahtu ära kasutama ja nende asemele väiksemaid korterelamuid ehitama, kirjutas Pärnu Postimees.

Pärnu linna üldplaneeringu järgi on väikeelamumaa tervikkrundil paiknevate kuni kahe korteriga elamute ja garaažikruntide maa, suvila- ja aianduskruntide maa ning ridaelamute ja kahekorruseliste kolme ja enama korteriga korterelamute maa. Selleks, et kinnistuid tihedalt kahekorruselisi korterelamuid täis ei ehitataks, on üldplaneeringus kehtestatud täisehituse protsent, mis üle 1200 ruutmeetri suuruste kruntide puhul on 20.

Õuna 2 detailplaneeringu avalikul arutelul kirjutasid 17 naabruses elavat inimest planeeringule vastuväite ja palusid algatatud detailplaneeringu peatada, eeskätt ei meeldinud neile ühepereelamu korterelamutega asendamine, kuid tähelepanu pöörati ka uuselamute teistest suuremale kõrgusele, suurenevale autode hulgale, kõrghaljastuse maharaiumisele ja krundi piirist viie meetri kaugusele püstitatavate hoonete päikesevarjule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2008, 12:33
Otsi:

Ava täpsem otsing