Kolm aastat Toompea miljonipeldiku valvamist maksab miljoni

28. mai 2008, 12:45

Senise Tallinna kõige uhkema avaliku WC,
Toompeal asuva miljonipeldikuks ristitud asutuse valvamine maksab ligi miljon
krooni kolme aasta peale.

Tallinna linnavalitsus on palganud 999 212 krooni eest ASi ISS Toompea avalikku käimlat valvama ja sellele inkasseerimisteenust osutama, seisab vastavas riigihanke aruandes.

Lisaks Toompea imeteole avab abilinnapea Jaanus Mutli täna pidulikult ka järgmise isepuhastuva avaliku WC. Selle ehitajaks on firma JC Decaux, mis vastavalt lepingule paneb Tallinna püsti 18 taolist käimlat.

Lisaks peab firma paigaldama lepingu kohaselt oma kulu ja kirjadega 270 bussiootepaviljoni, paigaldama ootekodade juurde 150 prügikasti, välja töötama kaheksa vanalinna turismikaarti ja need vastavatele alustele linnas välja panema ning maksma lepinguperioodi ehk 15 aasta jooksul linnale 42 miljonit krooni. Raha firma linnalt ei saa, vaid teenib tulu paigaldatud objektidele reklaami müües.

Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud kohad kuuele uuele statsionaarsele käimlale. Selleks kulus raha 2,3 miljonit krooni ja tööd teeb ära AS K ja H Tallinn.Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2008, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing