USA börsidele tõid tõusu transpordi- ja tehnoloogiaaktsiad

20. juuni 2008, 00:16

Naftabarreli hinna langus pea 5 dollari
võrra kergitas USA börsidel transpordiaktsiaid ning tarbekaupade tootjaid.
Tehnoloogiasektorile tõi edu kiibitootja Broadcomi kasumiprognoos. S P 500
indeksi sektoritest oli ainsana languses energiasektor.

Kauplemispäeva lõpu seisuga lisandus S P 500 indeksile 0,4 protsenti, indeks kerkis 1 342,83 punktini. Dow Jones tööstuskeskmine suurenes 0,3 protsenti, 12 063,09 punktini. Nasdaqi koondindeks kerkis 1,3 protsendi võrra, 2 462,07 punktini.

Aktsiaturule tõi tõusu kohaliku panga BB T dividendide suurendamise plaan, oodati dividendide kärpimist. Kiibitootjale Broadcom (+7,6%) tõi aktsiaralli investeerimispank Lehman Brothers, kes prognoosis ettevõtte kasumi stabiilset tõusu. Transpordiettevõte Ryder Systems ja lennufirma Southwest Airlines juhtisid S P 500 indeksi kümnest transpordiettevõttest üheksa tõusule.

USA suurima panga Citigroupi aktsia hind langes 1,1 protsenti, makstes 20,17 dollarit. Citigroupi tegevdirektor Gary Crittendeni sõnul tuleb pangal veel jätkuvalt teha laenude mahakirjutamisi, mis seotud hüpoteegituruga. USA kindlustusgigandi American Internationali aktsia hind kerkis 4,9 protsenti, 33,07 dollarini. Citigroup tõstis ettevõtte reitingu “osta” peale.

USA suurimad tervisekindlustusfirmad jätkasid päeva alguses alanud langusteed. USA suurima tervisekindlustaja UnitedHealthi aktsia hind langes 7,7 protsenti, 27,89 dollarini. Suuruselt teise kindlustaja Wellpointi aktsia hind kaotas 5,2 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2008, 18:09
Otsi:

Ava täpsem otsing