Jaga lugu:

Juht puhkab, töö seisab?

Hea juht, mõtle, mis juhtuks, kui sa sel suvel puhkuse ajal e-kirju ei loeks ja maakodu vaikust nautides töökõnesid ignoreeriksid? Sa puhkaksid täiega ja vähemalt kaks nädalat järjest.

Kas töötajad ei teaks, kuidas asju teha? Kliendid oleksid rahulolematud? Käive väheneks? Arendused pidurduksid? Mina küll ei usu - vähemalt mitte siis, kui tegemist pole ühemehefirmaga, kus juht ongi nii koristaja, müügimees kui ka visionäär.

Kui juht peab alati ise kõiges kaasa lööma ega tihka hetkekski tagaplaanile astuda, on ta valinud nõrga ja võimetu meeskonna või on tal probleeme usaldamisega. Kui aga meeskond on hea, juht oskab ja tahab delegeerida, on puhkus töökõnede ja kirjadeta võimalik. Hoolimata sellest, et leheartiklid kirjeldavad järjekindlalt liidreid, kes väidavad, et nad peavad töötama ka puhkuse ajal, sest teistmoodi lihtsalt ei saa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt