Juht puhkab, töö seisab?

Heli Lehtsaar 27. juuni 2008, 00:00

Hea juht, mõtle, mis juhtuks, kui sa sel suvel puhkuse ajal e-kirju ei loeks ja maakodu vaikust nautides töökõnesid ignoreeriksid? Sa puhkaksid täiega ja vähemalt kaks nädalat järjest.

Kas töötajad ei teaks, kuidas asju teha? Kliendid oleksid rahulolematud? Käive väheneks? Arendused pidurduksid? Mina küll ei usu - vähemalt mitte siis, kui tegemist pole ühemehefirmaga, kus juht ongi nii koristaja, müügimees kui ka visionäär.

Kui juht peab alati ise kõiges kaasa lööma ega tihka hetkekski tagaplaanile astuda, on ta valinud nõrga ja võimetu meeskonna või on tal probleeme usaldamisega. Kui aga meeskond on hea, juht oskab ja tahab delegeerida, on puhkus töökõnede ja kirjadeta võimalik. Hoolimata sellest, et leheartiklid kirjeldavad järjekindlalt liidreid, kes väidavad, et nad peavad töötama ka puhkuse ajal, sest teistmoodi lihtsalt ei saa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing