Padar utsitab parteisid lubadustest loobuma

Mariliis Pinn 10. juuli 2008, 14:29

Rahandusminister Ivari Padar loodab
võimupartnerite valmisolekule loobuda oma maksulubadustest, kirjutas
Postimees.

Täna istub valitsus enne sügist viimast korda maha, et arutada eelarvet. Jõutakse eesmärgini?

Tööd on hulga. Ülesandeks on hoida keerulises majandusolukorras eelarvet tasakaalus ja kõigile on pähe kulunud arv 9,9 miljardit krooni, mis tähendab kulude kärpimist ja uute tuluallikate otsimist. Oleme päris suurt edu saavutanud ja valitsuse kahe istungi järel pool ülesandest lahendanud, kuid tubli töö on veel ees.

Kui realistlik on täna viies kärpemiljardis kokku leppida?

Ega me kuhugi pääse ja püssi ei saa põõsasse visata. See on valitsuse ühine ülesanne olukorrast välja tulla ja keerulised ajad nõuavad keerulisi otsuseid.

Mis saab maksureformist ja kas valijatele antud lubadustest tuleb loobuda?

Minu meelest oleks mõistlik edasi lükata kõigi kolme erakonna maksulubadusi. Nii Reformierakonna lubadust, mis puudutab üksikisiku tulumaksu, samamoodi sotsiaaldemokraatide lubadust tõsta tulumaksuvaba miinimumi ning Isamaa ja Res Publica Liidu lubadust, mis puudutab tulumaksust vabastamist alates esimesest lapsest. Minu meelest on praegu õige aeg need lubadused edasi lükata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2008, 10:39
Otsi:

Ava täpsem otsing