Taani pank küsis kohalikult keskpangalt abi

Mariliis Pinn 11. juuli 2008, 12:35

Taani Roskilde Banki aktsiate väärtus
kukkus 57% Kopenhaageni börsil, kuna kommertspanga aitas hädast välja kohalik
keskpank.

Roskildel on nn adekvaatne likviidsus peale seda, kui Taani pankurite liit ja Nyakredit andsid 750 miljonit Taani krooni ehk 1,5 mld Eesti krooni, et tagada valitsuse garantiid, vahendas Bloomberg kohaliku keskpanga teadet. Roskilde pank teatas, et neil oli halbade hüpoteeklaenude pärast rohkem raha vaja kui varem arvati.

„Neil on suured kaotused, kuna nad on laenanud kinnisvaraarendajatele. Paljud firmad on Taanis hiljuti pankrotti läinud,“ selgitas Jyske Banki analüütik Christian Hade. „Taanis on õhus tunda pingeid ja me jälgime hoolega kogu finantssektorit,“ lisas ta.

Roskilde teatas, et kaalub oma varade müüki. Nordea on tundnud huvi nende ostu vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2008, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing