BÖRS: Metallihinnad toetasid Aasia tõusu

22. juuli 2008, 10:13

Aasia börsitõusu taga võib näha kerkivaid
metallihindu. Tõusuteel olid regiooni kaevandusaktsiad. Tehnoloogiaaktsiad
odavnesid aga USA ja Euroopa nõudluse vähenemise tõttu.

Kulla hind püsis Aasias teist päeva tõusuteel, kallinedes 0,3 protsendi võrra, 968,7 dollarini untsist. Kulla lükkas hinnatõusule euro suhtes rekordiliselt nõrk dollar, mis muudab väärismetallid heaks investeerimisvõimaluseks. Eile kerkis Londoni metallibörsil kuue metalli võrdlusindeks 0,7 protsenti. Maailma suurima kaevanduskontserni BHP Billitoni aktsia kallines kulla hinna tõustes 2 protsenti, rivaali Rio Tinto aktsia hind kerkis 1,8 protsenti. Hiina ühe suurima kullatootja Sino Goldi aktsia kallines hüppelised 11 protsenti.

Börsi tehnoloogiasektorit kurnab aga vähenev nõudlus USAs ja Euroopas. Elektroonikatootja Samsungi aktsia odavnes 2,7 protsenti, makstes 583 000 woni. Hiina arvutihiiu Lenovo aktsia hind loovutas 5 protsenti, makstes 5,30 Hong Kongi dollarit. USA suurpank JPMorgan alandas Lenovo aktsia soovitust “outperformi” pealt “neutraalse” peale, viidates müügikasvu aeglustumisele.

“Raha suundub endiselt toormesektorisse, kuna sealt loodetakse stabiilsemaid kasumeid kui teistest sektoritest,” ütles KTB Asset Managementi juht Choi Min Jai. “Tehnoloogiaaktsiaid ei ole hetkel hea omada, kuna nõudlus USAs ja Euroopas on vähenenud,” lisas Jai.

Jaapani Nikkei 225 indeks lisas 3 protsenti, lõpetades päeva 13 184,96 puntki peal. Hang Sengi indeks kaotas kohaliku aja järgi kella 12:30ks alla 0,1 protsendi, 22 523,63 punkti.Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 09:38
Otsi:

Ava täpsem otsing