Egeeni juht: ükski ravimifirma ei taha, et inimene terveks saaks

24. juuli 2008, 09:14

Egeeni juht Kalev Kask rääkis intervjuus,
et ravimifirmade peamine eesmärk on hoida inimesi pidevalt mingi ravimi
tarbijana ja ravimeid välja töötades lähtutakse eelkõige põdejate arvust ehk
kellele saaks seda pärast müüma hakata.

“Ükski ravimifirma ei taha, et inimene terveks saaks. On vaja ravimit, mida saaks kogu aeg patsiendile müüa, kuni ta saab 80aastaseks,” ütles usutluses Eesti Ekspressile Ameerikas elav Egeeni tegevjuht. Eestlased tunnevad firmat eelkõige Geeni¬varamu endise suurrahastajana.

Kask märgib, et ravimid on kallid, kuid USAs neid ostetakse. “Näiteks HI-viiruse tablett (kuuri hind 65 000 dollarit kuus!) – siin on kõik geid ja raha on, nii et tapab. Keegi ei käi mingite Kaika nõidade või Vigala Sasside juures.”

Kase sõnul ravimitööstus Parkinsoni tõve ravimitega väga ei tegele, sest see tapab USAs “vaid” 500 000 inimest aastas. “Lähed kelleltki selle ravimi jaoks raha küsima, öeldakse: mine ära! Depressiooni põeb 20 miljonit inimest – see on juba midagi!”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing