Kojukande toetusest ilma jäämine võib maakonnalehed pankrotti viia

18. august 2008, 16:08

Saare maakonna päevalehe Meie Maa
majandusjuhi Priit Rauniste sõnul oleks kojukandetoetusest ilma jäämine
maakonnalehtedele suureks hoobiks, mõnele võib-olla isegi surmahoobiks.

„Tellimushinnad siis tõusevad oluliselt, eks see tähendab, et ka lehe hind tõuseb. Eks selle tõttu võib väheneda ka tellijaid,“ kommenteeris Rauniste küsimust, kuidas võiks maakonnalehti mõjutada see, kui neilt kojukandetoestus ära võetakse.

„See on maakonnalehtede jaoks kindlasti suur hoop,“ lisas Rauniste. Kuidas seda võimalikku suurt lööki vältida? „See on väga raske küsimus, kui postikandest tulenevalt hind tõuseb 20%, kuidas seda vältida? Seda ei oska praegu veel öelda,“ märkis majandusjuht.

Rauniste sõnul ei saa välistada ka seda, et mõned maakonnalehed peaksid seetõttu oma poed nö kinni panema. „Põhimõtteliselt ei saaks ka seda välistada, et mõned maakonnalehed pankrotti lähevad, sest ega nad väga rasvaselt just ei ela, eriti sel aastal. Ütleme nii, et meie jaoks see hoop kerge ei ole, kuid pankrotist esialgu rääkida küll ei saa, kindlasti mitte, eks me katsume vaadata kuidas neid auke lappida,“ märkis ta.

Majandusministeerium saatis lähtuvalt rahandusministeeriumi 2009. aastaks ette antud eelarve piirsummast Eesti Postile päringu, kuidas kojukande toetuse kadumine maakonnalehtede kojukande hinnale mõjuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing