LHV: dollar taas moes

18. august 2008, 13:06

Veel vähem kui paar kvartalit tagasi
loodeti jätkuvalt, et USA majanduse jahenemine Euroopale mõju ei avalda, kuid
reaalsus räägib teist keelt.

Suuremat sorti euro nõrgenemine sai hoo sisse 7. augusti ECB intressimäära otsustamise järgsel pressikonverentsil. See, et intressid 4,25% peale jäeti, ei olnud üllatuseks, kuid otsusele järgnev pressikonverents paljude jaoks küll, kirjutab LHV analüütik Joel Kukemelk investeerimisportaalis.

Kõigest kuu aega peale euro-ala intressimäärade 0,25% võrra tõstmist kõlas Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet euro-ala riikide majanduskasvu teemadel rääkides oodatust oluliselt murelikum. Paljude jaoks mõjus see reaalsusse tagasi toova külma dušina, märgib analüütik.

Viimase aja euro nõrgenemise taga on tegelikult päris mitmeid põhjuseid. Euro on tugevnenud dollari vastu juba 8 aastat – Euroopa Liidu majanduslik tõus, ülelaenanud ameeriklase vähenev ostujõud ja agressiivselt juurde trükitavad uued USA dollarid on olnud ühed põhjustest, mis eurot on viimastel aastatel lennutanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 13:10
Otsi:

Ava täpsem otsing