Indrek Karo • 24. august 2008
Jaga lugu:

Soomlased otsivad idast firmajuhte

"Osas Ida-Euroopa riikides, kus Soome firmad on töötanud juba pikka aega, vahetatakse nüüd oma kaasmaalasi kohalike juhtide vastu välja," ütles suunatud personalipakkumistega ehk "peade küttimisega" tegeleva firma Pedersen & Partners Soome osa juhataja Martin Nysten.

Ida-Euroopas pakuvad Nysteni sõnul soomlastele rohkem huvi noorema põlvkonna juhid, sest 30-40aastastel ei ole nõukogude aja tööharjumusi, kuid on läänelik haridus ning nad võivad olla juba ka lääne firmades töötanud, kirjutas Kauppalehti.

Firmajuhtide palgad näiteks Venemaal ja Tšehhis on eriti kõrged, kuid Nysteni sõnul ei ole raha ainus asi, millega firma end tulevastele töötajatele müüb. Eriti Venemaal on palga kõrval ausse tõusmas pehmed väärtused. Töötajad ootavad töökohalt näiteks ka stabiilsust ja korralikke puhkusevõimalusi.

Otsepakkumisi tulevastele töötajatele kasutatakse üsna palju just kinnisvaravaldkonnas ja tööstuses, aga ka investeeringute ja rahandusega tegelevate ettevõtete puhul.

"Peaküttide" põhiline tegevuspiirkond on siiski Aasia, kus see valdkond kasvab kõige kiiremini, järgnevad Kesk- ja Ida-Euroopa.

Personali sihtotsinguga tegeleva firma Amrop Hever Tallinna esinduse partneri Hillar Matto sõnul ei ole Kesk- ja Ida-Euroopasse nende kaudu juhte otsitud ei rohkem ega vähem kui varasematel aegadel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas