Menetlusse võeti kogumispensionide seaduse muutmine

09. september 2008, 20:14

Riigikogu juhatuse otsusega võeti
menetlusse valitsuse 9. septembril algatatud kogumispensionide seaduse ja
sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõu.

Praktikas on kohustusliku kogumispensioni süsteem toiminud üksnes kogumisfaasis, kuivõrd seni ei ole toimunud süsteemist regulaarseid väljamakseid (väljamakseid on tehtud üksnes pärimise korral). Vastavalt kehtivale kogumispensionide seadusele, algavad pensioni väljamaksed kohustuslikest pensionifondidest 2009. aastal. Kuigi ka kehtiv seadus sisaldab väljamaksete süsteemi kirjeldust, on otstarbekas enne selle käivitumist vaadata veelkord üle kunagiste lahenduste põhjendatus ja rakendatavus, teatas Riigikogu pressitalitus täna.

Kehtivas seaduses puuduvad väljamaksete korralduse täpsemad detailid, mida käsitlebki antud eelnõu. Juhtivkomisjoniks määrati rahanduskomisjon.

Veel võeti menetlusse elektrituruseaduse täiendamise seaduse eelnõu, mille eesmärgiks on anda võimalus toetada neid üksikisikuid liitumistasude maksmisel, kelle rahvastikuregistrijärgses alalises elukohas, mis asub hajaasustusega piirkonnas, puudub elektrivarustus. Juhtivkomisjoniks määrati majanduskomisjon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2008, 20:14
Otsi:

Ava täpsem otsing