Gräzin: kohtusüsteem on läinud lödiks

10. oktoober 2008, 18:23

Homses Raadioa 2-e saates Ülekuulamine
tunnistavad riigikogu liige Igor Gräzin ja Tartu maakohtu kohtunik Rutt Teeveer,
et karistused, mida täna mõistetakse on liiga leebed.

Ülekuulamisele kutsutud õigusteaduste professor ja Riigikogu liige Igor Gräzin ütleb saates: „Mina leian isiklikult küll, et meie kohtusüsteem on läinud natuke lödiks ja liiga pehmeks. Halvas mõttes euroopalikuks.“ Ühtlasi selgub, et Gräzini arvates oli surmanuhtluse kaotamine suur viga, seisis ERR pressiteates.

„Ma julgen kohtunikuna öelda, et karistused, mida me täna mõistame joobes juhtidele, on minu meelest liiga leebed ja arusaamatud ühiskonnale. Siin on kohtupraktika läinud vastuollu ühiskonna õiglustundega. Me ei tohiks olla nii liberaalsed,“ teatab Tartu Maakohtu kohtunik Rutt Teeveer. Kuid samas kinnitab ta, et õigusemõistmine ei tohi olla kohtunikule kunagi kättemaksu vahendiks.

Kuriteoennetuse Nõukogu liige Avo Üprus peab oluliseks, et karistamine ei tooks ühiskonda juurde neid, kes ei tunne seotust kogukonnaga. „Oluline - mitte elimineerida vaid integreerida,“ ütleb Üprus.
Saadet juhivad Reimo Sildvee ja Urmas Vaino.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2008, 18:23
Otsi:

Ava täpsem otsing