Kert: Eesti Telekomi kasum oli oodatust nõrgem

24. oktoober 2008, 16:34

Eesti Telekomi mobiilside segment oli
oodatust kesisem, müügitulu jäi LHV prognoosile 1,6% alla ning kasum
kujunes oodatust 3,2% võrra nõrgemaks.

Eesti Telekomi kolmanda kvartali tulemused vastasid LHV analüütiku Erki Kerti arvates laias plaanis ootustele - kuigi mobiilside segment oli oodatust nõrgem, aitas seda kompenseerida lairiba teenuste segmendi tugevus.

Mobiilside oodatust nõrgemate tulemuste taga oli analüütiku sõnul peamiselt roaming-tulude langus ning sidumishindade alanemisest tingitud sidumistulude vähenemine. Samuti on koos majanduse jahtumise ja tarbijakäitumise muutumisega vähenenud telekommunikatsioonikaupade jae- ja hulgimüügist saadavad tulud.

"Samas, kuna eelnimetatud näol on tegemist madalama kasumlikkusega äriga, siis kokkuvõttes on tänu sellele mobiilside kasumlikkus kasvanud, ületades sellega ka meie ootusi," märkis Kert.

Lairiba teenuste kasvu mootoriteks olid analüütiku sõnul allhanketeenuste kasv ning kolmikpaketi jätkuv edu.

"Tänaste tulemuste valguses peame tõenäoliselt mõnevõrra neljanda kvartali prognoose langetama, pidades peamiselt silmas just müügitulu poolt," prognoosis Kert ning lisas, et kahtlemata avaldab majanduse jätkuv jahtumine mõju ka Eesti Telekomi tulemustele ning seda peegeldab LHV ka oma prognoosides.

Kokkuvõttes võib analüütiku arvates siiski nentida, et Eesti Telekomi tulemused peaksid majanduse kiirele jahtumisele võrdlemisi hästi vastu pidama ning Eesti Telekomi kui hea dividendimaksja osas on LHV endiselt positiivselt meelestatud. Käesoleva aasta eest makstavad dividendid jäävad ettevõtte prognooside kohaselt 67 kuni 68 euro sendi juurde aktsia kohta.

"Ettevõtte likviidsuspositsioon on jätkuvalt tugev ning olukorras, kus suuremahulisi investeeringuid ei ole ette näha, on endiselt võimalik aktsionäre korralike dividendidega rõõmustada," lisas Kert.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2008, 16:34
Otsi:

Ava täpsem otsing