Haapsalu Veevärk oleks kaotanud fondis umbes miljon krooni

30. oktoober 2008, 12:43

Haapsalu Veevärk oleks kaotanud pärast
SEB likviidsusfondi osakute väärtuse allahindamist umbes miljon krooni, praegu
on SEB juba teatanud, et hüvitab SEB Likviidsusfondi kõikidele investoritele
osakuhinna erinevuse.

Ettevõte kinnitas Lääne Elule juba enne SEB otsust, et tõsiseid majanduslikke probleeme see ettevõttele ei põhjusta.

„Pank peaks silmad maha lööma,” ütles Haapsalu Veevärgi juhataja Rein Mets. „Ei ole pangalt veel ühtki vabandust kuulnud — see on kummaline.”

Eelmise aasta lõpus oli Haapsalu Veevärgil SEB likviidsusfondis raha 16,58 miljonit krooni, kuid selle aasta jooksul on ettevõte jooksvateks kuludeks fondist raha välja võtnud ja osaku väärtuse muutumise hetkel seal nii palju raha polnud.

Tulenevalt erakorralisest olukorrast rahvusvahelisel võlakirjaturul otsustas SEB Varahaldus konservatiivselt ümber hinnata SEB Likviidsusfondi investeerimisportfelli. aripaev.ee arvutuste kohaselt on fondist raha kadunud ligi 200 miljonit krooni. Selles fondis hoiab raha 3000 investorit, ettevõtteid on fondis 841, ülejäänud on eraisikud.

Täna teatas SEB, et peale põhjalikku siseanalüüsi otsustas pank hüvitada SEB Likviidsusfondi kõikidele investoritele osakuhinna erinevuse, mis tekkis fondi varade ümberhindamise tulemusena 27. oktoobril 2008.

Otsus tehti lähtuvalt nimetatud fondi klientide õigustatud ootustest fondi riskitaseme osas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing