BÖRS: Hiina rõõmustas Aasia aktsiaturge

10. november 2008, 09:09

Aasia aktsiaturgudel toimus pärast kolm
päeva kestnud vaheaega esimene tõsine ralli põhjatuna Hiina 586 miljardi dollari
suurusest majanduse abipaketist.

Tokio börsi Nikkei indeks hüppas 5,8 protsenti 9081,43 punktini, Hongkongi Hang Sengi indeksi tõus taandus pärast esialgset rallit 3,39 protsendile. Jaapani aktsiaturul oli üheks suuremaks võitjaks masinatööstusgigant Hitachi Construction Machinery, mille aktsia hind hüppas 19 protsenti, sest kuuendik ettevõtte käibest tuleb Hiinast. Hiina suurima ehitusmaterjalide tootja Anhui Conch Cement Co aktsia hind kerkis Hongkongis 20 protsenti. Majanduse abipaketi hulka kuulub muuhulgas kulutused infrastruktuurile, maksusoodustused ning põllumajanduse doteerimine, kirjutab Bloomberg.

„See on suur number ning see aitab kasvada,“ kinnitas uudisteagentuurile Singapuris asuva varahaldusfirma haldur Mark Tan. „Me pole küll metsast välja saanud, aga suurtest riikidest on Hiinal ainsana ressursse majandust aidata,“ lisas ta. Shangai börsi üldindeks kekis üle seitsme protsendi.

Plussis olid kõik Aasia suuremad aktsiaindeksid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing