Moody's kärpis Parex banka reitingut

11. november 2008, 17:59

Reitinguagentuur Moody’s teatas täna, et
kärpis Läti Parex banka reitinguid.

Moody’s kärpis Parexi finantstugevuse reitingut (BFSR) tasemelt D+ tasemele E+, pikaajaliste lati- ja valuutahoiuste ning võlakohustuste reitingud tasemelt Baa3 tasemele Ba1 ning lühiajaliste hoiuste ja võlakohustuste reitingud tasemelt Prime 3 tasemele Not Prime.

Ba1 reiting on ühe pügala võrra allpool investeerimisjärgu reitingut.

Moody’s kinnitas Parexi üle võtnud Hüpoteegi- ja Maapanga reitingu tasemel A3/P-2/D- negatiivse väljavaatega. Hinne väljendab perspektiivi, et pank jääb Parexi aktsionäriks vaid ajutiselt.

Moody’s on mures Parex banka varade kvaliteedi pärast Läti halvenevas majanduskeskkonnas. Pangal on palju laene antud kinnisvarasektorisse, mida majanduskonjunktuuri langus eriti negatiivselt mõjutab. Panga kasumlikkus on kannatanud ja kapitali adekvaatsuse näitajad halvenenud, mis tähendab, et võimalike laenukahjumitega on pangal raskem toime tulla. Viivislaenude osakaal oli juuni lõpu seisuga 3,8% kogu portfellist võrreldes 2,4%ga 2007. a lõpus. Riskikoht on seegi, et Parex bankal on palju mitteresidentidest kliente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2008, 10:45
Otsi:

Ava täpsem otsing