Christel Karits • 27 november 2008

DiCaprio suurte valede rägastikus

DiCaprio kehastab Roger Ferrist - meest, kel puudub omaenda identiteet ning kes usaldab vaid kiretut häält kaitstud telefoniliini teises otsas. Ta on üks USA salaluure parimaid agente, tegutsedes kuumades kriisikolletes, kust keegi tavaliselt eluga ei pääse.

Russell Crowe' mängitud CIA veteran Ed Hoffman sõdib sülearvuti vahendusel oma elutoast, dikteerides Ferrise manöövreid, samal ajal kui teine kuulide eest põikleb.

Ühe terrorirühmituse uus liider on organiseerinud ülemaailmse pommirünnakute laine, jäädes samal ajal märkamatuks maailma kõige arenenumale luurevõrgustikule.

Selleks et teda päevavalgele meelitada, peab Ferris tungima hämarate kokkulepete ja meeleheitel märtrite maailma, sõlmides selleks ebakindla liidu Jordaania salateenistuse juhiga.

Otsingud viivad ta läbi Iraagi, Jordaania, Washingtoni ja Dubai. Mida lähemale Ferris oma sihtmärgile jõuab, seda ebakindlamaks muutub olukord. Liitlased on nii head, kui nende viimane reetmine ning usaldus on kõige ohtlikum taktika üleüldse.

"Valede rägastiku" stsenaariumi kirjutas Oscari-võitja William Monahan ("Kahe tule vahel") endise Washington Posti kolumnisti David Ignatiuse romaani alusel. Lavastas Ridley Scott ("Ameerika gangster", "Black Hawk Down"). Osades veel Mark Strong ("Tähetolm"), Carice van Houten ("Black Book"), Golshifteh Farahani ("M for Mother"), Oscar Isaac ("Nativity Story"), Simon McBurney ("Kuldne kompass") jt.

Hetkel kuum