Venemaa maksab rublahoiuste eest kuni 12% intressi

01. detsember 2008, 13:22

Venemaa Sberbank tõstis rublahoiuste
intressi kuni 12%ni aastas, vahendas Lenta. Rublahoiuste intressid tõusid
0,5-2,5 protsendipunkti võrra sõltuvalt hoiutähtajast.

Intressi tõus Sberbankis tähendab, sama teevad peatselt ka teised Venemaa kommertspangad. Sberbanki intressimäärasid peetakse n-ö orientiiriks.

Möödunud nädalal soovitas Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin hoiuste intressimäärasid tõsta. Ta juhtis tähelepanu sellele, et Venemaa inflatsioon on juba tükk aega ületanud 12% ning keskmine deposiitidelt makstav intress jääb sellele alla.

Loodetakse, et hoiuseintresside tõus aitab pidurdada rublade vahetamist dollariteks ning eurodeks. 28. novembril tõstis Venemaa keskpank refinantseerimise intressi ühe protsendipunkti võrra 13% aastas. See toob tavaliselt kaasa ka laenuintressi tõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing