Pensionit võiks saada ka välismaal elades

04. detsember 2008, 20:10

Riigikogu juhatus otsustas täna menetlusse
võtta Erakond Eestimaa Roheliste fraktsiooni algatatud riikliku
pensionikindlustuse seaduse eelnõu, mille alusel saaks inimene pensioni ka siis,
kui ta ei ela alaliselt Eestis.

Eestimaa Roheliste erakond peab diskrimineerivaks olukorda, kus pensionär jäetakse ilma riiklikust pensionist ühe tunnuse alusel, milleks on alalise elamiskoha omamine Eestis. Eeltoodust tulenevalt soovitakse käesoleva eelnõuga muuta riikliku pensionikindlustuse süsteemi selliselt, et pensionikindlustus laieneks kõigile neile isikutele, kes on Eestis pensionikindlustatud, sõltumata nende alalisest elukohast.
Roheliste sõnul on antud seaduse eelnõu (§ 4 muutmise seaduse eelnõu - 396 SE) eesmärgiks laiendada solidaarsuse põhimõtte realisatsiooni kõigile potentsiaalselt õigustatud subjektidele ning seeläbi õigusriigi põhimõtete teostamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2008, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing