OPEC sai nafta hinna kerkima

17. detsember 2008, 11:35

Toornafta hind kerkis täna esimest korda
nelja päeva jooksul uudise peale, et naftat eksportivate riikide ühendus OPEC on
valmis tootmist järsult piirama.

OPEC vähendab tuleva aasta algusest tootmist 2 miljoni barreli võrra päevas, teatas Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi. Kärpega kaalub liitumist ka Venemaa, mis on Kuveidi naftaministri Mohammed al-Olaimi sõnul valmis tootmist vähendama kuni 400 000 barreli võrra, vahendas agentuur Bloomberg.

„Reaalsus on selline, et neil tuleb tootmist vähendada vähemalt 1,5 miljoni barreli võrra päevas,“ ütles MF Global Ltd maakler Robert Laughlin. „Kõik mis sellest allapoole jääb, vallandaks vaid uue müügilaine.“

Toornafta hind kerkis New Yorgis 1,15 dollarit 44,75 dollarile barrelist. Juuli rekordtasemel on nafta hind alanenud 70%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2008, 21:40
Otsi:

Ava täpsem otsing