Kohus kehtestas Madoffile ööpäevaringse koduaresti

21. detsember 2008, 14:31

Kohus määras finantspüramiidi loomises
süüdistatavale kunagisele Nasdaqi juhile Bernard Madoffile ööpäevaringse
koduaresti, põhjendades seda ohuga vana mehe elule.

Algul lasti 12. detsembril arreteeritud Madoff koju tingimusel, et ta informeerib kohust oma käikudest, kirjutas Bloomberg. Alates reedest tohib 10 miljoni dollarilise kautsjoni vastu vabanenud Madoff kodust lahkuda vaid kohtuistungitega seoses. Kohus hindas reaalseks, et avalikult ringi liikuvat Madoffi võidakse rünnata, misjärel ta põgeneb.

Finantspüramiidi Madoff Securities' investeerisid raha mitukümmend suurt panka, kaasa arvatud BNP Paribas, HSBC, Credit Agricole, Societe Generale, Natixis, Nomura, Royal Bank of Scotland ja UniCredit. Sinna paigutasid raha aga ka paljud heategevusorganisatsioonid ja eraisikud. Esialgsetel hinnangutel kannavad nad kokku 50 miljardit dollarit kahju.

16. detsembril otsustas kohus Madoffi finantspüramiidi likvideerida, teda ennast ootab aga kuni 20aastane vanglakaristus ning kuni 5 miljoni dollariline trahv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. December 2008, 13:39
Otsi:

Ava täpsem otsing