Saks: venelased hiilisid gaasidebatist kõrvale

08. jaanuar 2009, 18:14

Euroopa Parlamendi väliskomisjoni liige
Katrin Saks kirjutas oma ajaveebis, et täna parlamendis toimunud Ukraina ja
Venemaa esindajate kohtumisel oli küll rekordarv huvilisi, aga mitte Venemaa
esindajaid.

Saksa sõnul pidi avalikuks debatis osalema Gazpromi esindajad ja Venemaa riigiduuma välisasjade komitee esimees Konstantin Kossatšev. „Paraku “ei jõudnud” venelased kohale ja esinduse tase piirdus vaid saatkonna asjuriga,” kirjutas Saks.

Ukraina pool oli esindatud asepeaministri Grigori Nemõrja, endise Ukraina välisministri ja tänase Ukraina parlamendi Verhovna Rada eurointegratsiooni komitee esimehe Boriss Tarasjuki teiste näol, teadis Katrin Saks. “Grygory Nemyria kirjeldas olukorda kui usalduse kollapsi,” lisas ta.

Saks kirjutas veel, et Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraatlik fraktsioon mõistab oma tänase resolutsiooniga hukka Euroriikidele gaasi piiramise, mis on nii Venemaa, Ukraina, kuid eriti ELi liikmesriikide jaoks drastiliste tulemustega. Tema sõnul tervitatakse resolutsioonis Ukraina valmisolekut lubada Euroopa Liidu vaatlejad riiki, kes jälgiksid gaasi sisenemise ja väljumise punkte transiittorudes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 20:00
Otsi:

Ava täpsem otsing