Orm Valtson: mina teataksin korruptsioonist

15. jaanuar 2009, 15:22

Eesti on nii väike, et
korruptsioonijuhtumid tulevad igal juhul avalikuks, ütles Saue
linnapea Orm Valtson ning kinnitas, et tema teataks korruptsioonist.

Valtsoni sõnul teda ametnike majanduslike huvide deklaratsiooni avalikustamine üleriigilises registris ei morjenda, kuna ka praegu on need osalt avalikud ja mida avalikult ei näe, see on majanduslike huvide komisjonile ikkagi teada.

"Siiamaani ma olen pidevalt iga aasta täitnud ja seda on iga aasta ka avalikustatud. Küsimus pigem selles, kuidas see puudutab lähisugulaste ringi, kuidas nemad sellesse suhtuvad," rääkis Valtson. "Ilmselt ikka vanemad ja lapsed ei peaks ametiisiku tegude osas puudutatud olema," lisas ta.

Uus seaduseelnõu kaotab ära vastutusele võtmise korruptsioonist teatamata jätmise eest, kuna kohustus ei täitnud lihtsalt eesmärki, selgus täna justiitsministeeriumis seaduseelnõu tutvustusel.

"Eesti ühiskond on nii väike ja avatud, siin ei püsi mitte miski luku taga. Varem või hiljem jõuab kõik avalikkuse ette," kommenteeris Valtson tulevast seadusmuudatust. Kas teie teataksite korruptsioonist, küsis aripaev.ee selle peale Valtsonilt. "Jah, ikka," oli tema vastus.

Seaduseelnõu järgi saab ettevõtjana või teise tööandja juures töötamine – mis siiani oli vaid valitute õigus – nüüd kõikide ametnike õiguseks, kui riik ei leia põhjust selle keelamiseks. "Ütleme niimoodi, et see ühtlustab praegust olukorda," oli Valtson muudatusega päri. "Valdavale osale poliitilistel ametikohtadel töötavatest isikutest on see kogu aeg lubatud olnud," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2009, 16:23
Otsi:

Ava täpsem otsing