USAd tabab 200%-line inflatsioon

Mait Jüriado 06. veebruar 2009, 21:40

USAd võib tabada Zimbabwe stiilis
hüperinflatsioon ning märgid näitavad, et maailma suurim majandus on muutumas
banaanivabariigiks.

Sellise väitega tuli lagedale Marc Faber CNBCs, kes on ettevõtja, investeerimisanalüütik ning Gloom, Doom Boomi autor.

"USA valitsuse sekkumised majandusse toovad suure tõenäosusega kaasa majanduse jahtumise ning kasvu peatumise, sest ajaloost on teada, et kui erasektor tõmbub kokku, et teha ruumi valitsussektorile, kannatab ka majandus," ütles Faber.

"200%-line inflatsioon veel küll ei tule, kuid see tuleb viimaks. Kui ma vaatan USA valitsuse võlga, siis ma näen ainukese võimalusena seda, et tekib hüperinflatsioon," lisas ta. Ta hoiatas, et USA föderaalreservi rahaprintimised ning valitsuse sekkumised majandusse õõnestavad USAd nii majanduslikult kui ka poliitiliselt.

Nende faktorite tõttu alandatakse nii USA riigi- kui ka korporatiivvõlakirjade reitinguid, nagu ka General Electricu reitingut. "Jah, ma arvan, et General Electricu võlakirjad võiksid olla rämpsvõlakirjad. Kuid ma arvan ka seda, et ka USA valitsuse võlakirjad võivad olla rämps," ütles ta.

"Ma küll ei jälgi reitinguagentuuride tegevust nii põhjalikult, kuid nad on totaalselt läbi kukkunud juba viimased 3-4 aastat," lisas Faber.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. February 2009, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing