EML: töötaja kulu finantsinspektsioonis üle 90 000 kr kuus

12. veebruar 2009, 14:26

Maksumaksja vaenlase tiitli saanud
finantsinspektsiooni kulu ühe töötaja kohta on neli korda suurem kui maksumaksja
sõbraks pärjatud tarbijakaitseametil.

61 töötajaga tarbijakaitseameti tänavune eelarve on 17 miljonit krooni, samas kui 64 töötajaga finantsinspektsiooni eelarve on 71 miljonit krooni, teatas Eesti Maksumaksjate Liit (EML).

Tarbijakaitseameti kulu ühe töötaja kohta kuus on seega 23 200 krooni ja finantsinspektsioonis 92 450 krooni. Selle raha eest saab maksumaksja tarbijakaitseametilt oluliselt rohkem ja oluliselt kvaliteetsemat avalikku teenust, seisab EMLi teates.

Maailma finantskriis ja selle mõjud majandusele on EMLi kinnitusel viinud küsimuseni pangajärelevalve rollist ja vastutusest, vähemalt moraalsest vastutusest. Liit on seisukohal, et finantsinspektsioon peaks pöörama rohkem tähelepanu tarbijakaitsele panganduse, kindlustuse, liisingu ja väärtpaberite valdkonnas.

"Finantsteenuste tarbijad on seotud pikaajaliste lepingutega ja nad on teenusepakkujaga suheldes väga ebavõrdses positsioonis. Sellises olukorras ei saa loota selle peale, et tarbija suudaks oma õigused maksma panna läbirääkimiste teel enne lepingu sõlmimist või julgeks näiteks panka kohtusse kaevata," on kirjas EMLi teates.

Maksumaksja sõbra tiitli saanud tarbijakaitseamet üritab hoolimata tagasihoidlikust eelarvest ja väikestest palkadest kaitsta tarbijaid ka nendes valdkondades, mis peaksid kuuluma teiste asutuste pädevusse, teatas liit.

EML tunnustab tarbijakaitseameti tööd tarbijate huvide kaitsel ning loodab, et edaspidi toimub finantssektoris tõhusam tarbijakaitse kahe järelevalveasutuse koostöös.

Finantsinspektsiooni juhib Raul Malmstein, inspektsiooni nõukogu esimees on rahandusminister Ivari Padar. Finantsinspektsioon tegutseb Eesti Panga juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 13:47
Otsi:

Ava täpsem otsing