Väikeinvestor: Kalevi aktsia ostuhinda on palju loota

25. veebruar 2009, 16:11

Kalevi väikeaktsionär Toomas Kivimägi
sooviks, et Kalevi aktsia ülevõtmishind oleks sama, millega ta aktsiad soetas,
aga seda oleks Pärnu maavanema sõnul palju loota.

"Kalevi börsilt lahkumine õiglase hinna eest on tänasel päeval väga loomulik protsess. Ent rõõmustaks vaid siis, kui saaks ostuhinna ehk soetusmaksumuse tagasi. Kuigi seda on vist palju loota," oli väikeaktsionär skeptiline.

Pärast 2007. a. sügisel tehtud 29kroonist ülevõtmispakkumise vastuvõtmist aktsia eest soetas Kivimägi alles jäetud 2000 Kalevi aktsiale 4700 aktsiat juurde, ent soetas need oluliselt kallimalt kui on tänane hind börsil. "Mõistagi polnud aktsiate tagasiostmine hea tehing," nentis ta.

Samas on Kivimägi kindel, et tänane börsihind ei vasta ettevõtte tegelikule väärtusele. Seda usku on maavanemas süvendanud ka Kalevi suuromaniku ja juhi Oliver Kruuda otsus suures osas lõpetada kahjumit tootnud meediaäri. Kommi söömine ja piima joomine ei kao ka majanduslikult raskemal ajal kuhugi ja selles osas on Kalevil jätkuvalt väga tugev positsioon, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing