Pirita Selver tõi Kaubamajale suure kahjumi

26. veebruar 2009, 15:33

Tallinna Kaubamaja sai neljandas kvartalis
68,7 miljoni kroonise kahjumi. Aasta varem lõpetati suurt pühade-hooaega
sisaldav kvartal veel 131,1 miljoni kroonise kasumiga.

Kaubanduskontserni kasumi kukkumise taga oli varade allahindamine.
Arvestades 2008. aasta turusituatsiooni, viidi aasta lõpus läbi kaubamaja kontserni põhivarade allahindlus, kirjutab Tallinna Kaubamaja oma kvartaliaruandes. Kokku hinnati põhivara alla 146,6 miljoni krooni eest.
Sealhulgas hinnati alla Pirita Selveri maksumus 59,8 miljonit krooni, Põltsamaa ja Kohtla-Järve Selveri maksumus summas 11,8 miljonit krooni. Lätis asuvad varad hinnati alla 75 miljoni krooni ulatuses.

Lisaks hindas Tallinna Kaubamaja veidi alla ka oma kingamüügikettide firmaväärtust.

„2008. aasta lõpul läbiviidud vara väärtuse test näitas, et SIA Suurtuki firmaväärtuse bilansiline väärtus on langenud arvestades hetke turusituatsiooniga ning firmaväärtus hinnati alla 4,7 miljoni krooni ulatuses. ABC King firmaväärtust hinnati alla 7,6 miljoni krooni eest.

Kiiresti on kasvanud ka Tallinna Kaubamajas varude allahindamine ja mahakandmine. Kui 2007. aasta neljandas kvartalis hindas Tallinna Kaubamaja varusid alla veel 13,5 miljoni krooni eest, siis lõppenud kvartalis juba 36,7 miljoni krooni eest.

Terve aasta lõpetas Tallinna Kaubamaja aga 83 miljoni kroonise kasumiga, mida on 80% vähem kui aasta eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing