Moody's kärpis Hansapanga reitingut

27. veebruar 2009, 13:51

Täna Rootsi Swedbanki reitingut kärpinud
agentuur Moody’s langetas ka Hansapanga reitingut.

Moody’s teatas, et langetas Hansapanga (Moody'se nimekasutus - toim.) pikaajalist kohaliku valuuta deposiidi ja laenureitingut tasemelt A1 tasemele Baa2 ning finantstugevuse reitingut (BFSR) tasemelt C- tasemele D. Panga allutatud laenude reitingut langetati nelja pügala võrra tasemele Baa3. Lühiajaliste kohustuste reitingud langesid tasemelt Prime-1 tasemele Prime-2. Kõigi reitingute väljavaade on negatiivne.

Moody’s põhjendas reitingute langetamist Hansapanga varade kvaliteedi olulise halvenemisega ning Balti riikide raske majandusolukorraga.

Moody’s märgib, et pank on andnud suure osa laenudest Balti riikide kinnisvara- ja ehitussektorisse, mis tähendab, et lähiaastatel halveneb varade kvaliteet veelgi ning võimalike laenukahjumite katteks tuleb teha suuremaid reserve.

Samas peab Moody’s väga tõenäoliseks, et Hansapank vajadusel emapangalt toetust saab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing