Sotsioloog: suur suhete hulk ei tee veel mõjukaks

07. märts 2009, 09:50

Turu-uuringufirma Saar Poll juht ja
sotsioloog Andrus Saar ütles Äripäeva mõjukate TOPi kommenteerides, et suur
suhete hulk ei tee inimesi veel mõjukaks.

"Tavaliselt selgitatakse mõjusaid inimesi nende kontaktide tiheduse alusel küsitluse andmetele toetudes. Suhete hulk ei pruugi sugugi tähendada isiku mõjusust. See selgitab vaid potentsiaali, mitte tegelikku mõjusust," rääkis Saar.

"Me ei tea, kuivõrd suuremat suhete võrgustikku tegelikkuses kasutatakse. Kui räägime mõjususest, tuleks määratleda ka see, mille suhtes, millises valdkonnas - kas majandusotsuste vastuvõtmises, lobbis, ettevõtluses, poliitikas, kultuuris jms," lisas ta.

Saar märkis, et inimestel, kellel on lai suhete võrgustik tasub silma peal hoida, sest neil on rohkem infot. "Info on tänapäeval kõige tähtsam varandus. Seepärast pakub suhetevõrgustik kindlasti suurt huvi ka luurele," ütles sotsioloog.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2009, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing