Ühistu raamatupidaja: prognoosin maksevõlgade kasvu

20. märts 2009, 13:23

Korteriühistute raamatupidaja Evi Karu
prognoosib, et vahendatavate teenuste tariifide tõusuga suurenevad ühistutes
maksevõlad, seda eriti uutes, viimastel aastatel valminud majades.

Karu luges enda sõnul tänasest Äripäevast artiklit "Korteriühistute võlad veel talutaval tasemel", millest tulenevalt soovis ta avaldada tähelepaneku oma pikaajalise töö tulemusel tekkinud maksekäitumisest ühistutes.

"Viimase poolaasta jooksul on ühistute sisevõlad korteriomanike poolt kohe kindlasti kasvanud, ületades kordades netovara," kirjutas Karu saadetud e-kirjas. "Vahe on selles, miks tarnijad ei ole seda veel tunnetanud, on asjaolu, et nn mägedes (Mustamäe) asuvad ühistud (paneelmajad) tasuvad tarnijatele sihtotstarbeliste laekumiste arvelt, seevastu uued arendused on pea 100 protsenti omandatud laenuga, kus sihtotstarbelisi laekumisi ei koguta või kogutakse väga minimaalselt. Senini on suurte raskustega suudetud tarnija arved tasuda."

Veel mainis Karu e-kirjas, et ühistute jaoks nõude üleandmine inkassofirmale on väga pikaajaline protsess, kus koostatud maksegraafik on sageli alla kuu tegelikku nõuet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2009, 13:23
Otsi:

Ava täpsem otsing