Tallinna Vesi: korteriühistute võlg ei ole suurenenud

18. märts 2009, 16:09

Tallinna Vesi ütles Äripäevale, et
korteriühistute maksekäitumine ei ole varasemaga võrreldes oluliselt muutunud ja
et ühistute võlg ei ole suurenenud. Võla suurust paraku ei avaldatud.

„Korteriühistute maksekäitumine varasemaga võrreldes oluliselt muutunud ei ole ja ühistute võlg ei ole suurenenud,“ kinnitas Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Reigo Marosov, kelle sõnul on Tallinna Vesi sõlminud lepingud ligi 5000 kortermajaga. Täpset summat ei saa vee-ettevõtte avaldada, kuna info peab esmalt kajastuma Tallinna börsi infosüsteemis.

Marosovi hinnangul hetkel põhjust võlgade nõuete kasvuks ei ole. „Keskmine leibkonna vee- ja kanalisatsiooniteenuse arve moodustab alla 2 protsendi leibkonna sissetulekutest, mis on umbes 230 krooni leibkonna kohta,“ põhjendas ta. „Seetõttu pole ilmselt ka korteriühistute võlg kasvanud.“

Mida on aga ettevõte tarvitusele võtnud, et võlga tagasi saada, ütles Marosov, et nad käituvad jätkuvalt oma tavaprotseduuride järgi. „Võlgnikega peame läbirääkimisi ja arutame erinevaid võimalusi teenuse eest tasumisel. Vee kinnikeeramine on äärmuslik lahendus ning selle meetodi rakendamist püüame igati vältida,“ lubas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2009, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing