Loe Villu Reiljani kohtuotsust!

29. mai 2009, 11:16

Mida räägivad omavahel viimase aja
skandaalseima kohtuasja kangelased Aivo Pärn, Tarmo Sild ja Villu Reiljan?
Millistele tuntud ärimeestele ja poliitikutele neis kõnedes viidatakse?

Endine keskkonnaminister ja riigikogu rahvaliitlasest liige Villu Reiljan mõisteti 19.mail Harju maakohtus süüdi pistise süüasjas ning teda karistati tingimisi. Süüdimõistmisele eelnes uurijate pikaajaline töö, muuhulgas ka asjaosaliste telefonikõnede lindistamine.

Nii näiteks ütleb ärimees Marcel Vichmann ühes telefonikõnes: "Sest et, sest et vaata, kui kuradi k... kõik arvutid ja asjad ära konfiskeeriti ja disketid ja värgid ja... siis seal on kindlasti kirjas, ja kui seal üldse midagi kirjas on, siis on kirjas ju see, et ega siis keegi Kanguriga kokku ei leppinud, kõik leppisid Villuga kokku."

Täpsemalt loe kohtuotsusest SIIT! Kõnede lindistused on ära toodud kohtuotsuse teises pooles.

Riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuse järgi tuvastati kriminaalasja eeluurimisel, et Villu Reiljan nõudis keskkonnaministrina Tallinnas aadressil Rävala pst 8 asuva kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud Wipestrex Grupilt äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2009, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing