Mänguautomaatidele telliti 60% vähem maksumärke

19. juuni 2009, 13:09

Maksu- ja tolliametilt tellitud
mänguautomaatide maksumärkide arv on eelmise aastaga võrreldes vähenenud 58,6%.

"Majanduslikult halva olukorra ning hasartmänguseadusest tulenevate piirangute tõttu võib mänguautomaatidele ning -laudadele tellitavate maksumärkide arv järgnevatel kuudel veelgi väheneda, mis toob omakorda kaasa ka hasartmängumaksu laekumise vähenemise," seisab kirjas rahandusministeeriumi koostatud riigieelarve tulude ja kulude ülevaates.

Eesti Hasartmängu Korraldajate Liidu juht Tõnis Rüütel ütles, et õnnemängusaalide arvu on oluliselt mõjutanud majanduskriis ja riigi administratiivsed meetmed. "Maksumärke on vähem, sest õnnemängusaale on vähem, kuna uus kehtima hakanud seadus reguleerib rangemalt hasartmängu ettevõtteid," lisas Rüütel.

Tema hinnangul oli õnnemängusaalide vähendamine üks seaduse loojate eesmärkidest. "Selle seaduse ideoloogilise telje alusel pidigi saale vähemaks jääma."

"Selline oli uue seaduse eesmärk ja seadusandja võib rahule jääda," arvas Rüütel ja lisas, et saalide vähenemist toetab ka jätkuv majanduskriis.

"Kogu sektor on olnud kahjumis, näiteks selle aasta esimese kvartali kahjum oli üle 120 miljonit krooni. Firmad on väsinud üksteisele kuklasse hingamisest," nentis Tõnis Rüütel, lisades, et praegused olud muudavad oluliselt Eesti hasartmängusektori pilti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2009, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing