Tõnno Vähk: IV kvartalis GILD Arbitrage edukustasu ei maksnud

09. juuli 2009, 18:46

Seoses majanduse arengutega pole
riskikapitalifond GILD Arbitrage eelmise aasta viimases
kvartalis edukustasusid maksnud, ütles fondijuht Tõnno Vähk.

"Edukustasusid maksti fondivalitsejale augustini, seda vastavalt fondi tootlusele kuni üleilmse finantskriisi alguseni. Seoses arengutega viimases kvartalis siis edukustasusid ei makstud," märkis ta.

Teatavasti peatas fondivalitseja AS GILD Fund Management vastavalt seadusele ja fondi tingimustele GILD Arbitrage'i fondiosakute lunastamise ja märkimise 2008. aasta oktoobri lõpust kuueks kuuks, seda tähtaega pikendati tänavu aprillis investorite huvidest lähtudes novembrini 2009, selgitas Vähk.

Fondijuhi sõnul on GILD Arbitrage'i tänavuse aasta prioriteet stabiliseerida fondi likviidsus enne lunastamiste ja märkimiste taasalustamist ning tasuda praegused laenud või jõuda kokkuleppele pikaajalise refinantseerimise suhtes, et saavutada investorite jaoks optimaalne tulemus.

"Mis puudutab GILD Arbitrage'i investeeringuid, siis informatsioon nende käekäigust 2008. aasta lõpu seisuga on esitatud aastaaruandes. GILD Arbitrage'i varade portfell koosneb pikaajalistest omakapitali investeeringutest, väljaantud laenudest ja võlakirjadest, vähemal määral aktsiainvesteeringutest, mille komponentide osakaal ja riskiaste on erinevad," rääkis Vähk.

Tema kinnitusel on investeerimis- ja laenuotsused tehtud lähtuvalt iga ettevõtte väljavaadetest, eesmärgiga saavutada fondile kõrget tootlust. "Olukorras, kus fondi tegevus on endiselt peatatud, ei ole täiendavate hinnangute andmine varade suhtes võimalik. Küll informeerime me fondi investoreid igakuiselt fondi arengutest ning vastame nende küsimustele," rääkis Vähk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2009, 06:58
Otsi:

Ava täpsem otsing