Tallinna Vee nõukogu liige ei usu osaluse müüki

22. juuli 2009, 10:01

ASi Tallinna Vesi suuromaniku United
Utilitiesi väidetav soov müüa oma osalus on spekulatsioon, ütles veefirma
nõukogu sõltumatu liige Mart Mägi.

"Nõukogus sellist küsimust ei ole arutatud ei otse ega vihjamisi. Antud küsimusele oskab vastata ainult United Utilities," märkis ta. Minu arvamusel on tegemist spekulatsiooniga, lisas Mägi. Ta ei soovinud ka öelda, kes võiks Tallinna Vee suurosaluse ostmisest huvituda. "Sellistel teemadel spekuleerimine ei ole kohane, nõukogu liikmena ei ole minuni jõudnud teateid kosilastest," märkis ta.

ASi Amserv Grupp tegevjuhina töötava Mägi sõnul on United Utilities strateegilise investorina mõjutanud Tallinna Vee arengut positiivselt, jagades muuhulgas oma oskusteavet töötajate täiendkoolituse abil ning korraldades ettevõtte efektiivset juhtimist. "Ettevõtte ajalugu börsifirmana on olnud muljetavaldav. AS Tallinna Vesi efektiivsusnäitajad on väga head ning ettevõte osutab maailmatasemel teenust – joogivee kvaliteet on väga hea ja reovee ärajuhtimine toimub keskkonnasõbralikult," rääkis Mägi.

Suurbritannia suurim börsil olev veekompanii United Utilities analüüsib, kas müüa varasid, mida ei reguleeri Briti veeteenuste turu regulaator, kirjutas ajaleht The Independent. Teiste seas võib lehe teatel müüki minna ka veefirma Eesti üksus. United Utilities teemat ei kommenteerinud.

Teine Tallinna Vee nõukogu liige, Elioni juht Valdur Laid kahtles eile, kas United Utilities plaanib tõesti müüa oma osaluse Tallinna vee-ettevõttes. Kõigepealt kahtleks ma selles uudises ja alles siis vaataks, mis edasi juhtuma hakkab või ei hakka, ütles ta. Nõukogu kogunes tema sõnul viimati üle-eelmisel nädalal ning siis arutati ettevõtte esimese poolaasta majandustulemusi ning perspektiive.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2009, 10:19
Otsi:

Ava täpsem otsing