Kohus kuulutas välja Otepää Golfi pankroti

25. juuli 2009, 15:22

Tartu maakohus kuulutas reedel kell 14
välja Otepää Golfi pankroti ja määras pankrotihalduriteks Olev Kuklase ja
ja Andres Hermeti.

Otepää Golfi võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 17. augustil Tartu kohtumajas, seisis Ametlikes teadaannetes. Võlausaldajail tuleb hiljemalt kahe kuu jooksul teatada pankrotihaldureile nõuetest Otepää Golfi vastu sõltumata nõude tekkimise alustest ja täitmise tähtpäevast. Kui nõuet ei ole tähtajaks esitatud ja nõude esitamise tähtaega ei ole ennistatud, võetakse nõue kaitsmisele, kuid tunnustamise korral rahuldatakse pärast õigeaegselt esitatud tunnustatud nõuete rahuldamist.

Otepää Golfi kohustuste täitmist võib vastu võtta üksnes haldurid, lisas kohus. Menetluse tagamise abinõud jäid muutmata. Võlgniku varade, sh pangakontode, käsutamine läks üle pankrotihaldureile.

Kuklase ütles maakonnalehele Valgamaalane, et bilansiliselt on ettevõttel varasid üle 50 miljoni krooni ja kohustusi 45 miljonit krooni. Ta lisas, et tulenevalt aprillis toimunud põlengust on raske vara tegelikku väärtust hinnata.

"Pole veel kindel, kas kindlustus hüvitab põlengus tekkinud kahju või mitte ja kas golfiklubi hoone läheb taastamisele või mitte," Selgitas mees.

Võrreldes aprillis toimunud põlengu aegse 900 000kroonise maksuvõlaga on riigivõlg praegu väiksem, 714 487 krooni, kuid firma on ridamisi võlgu jäänud liisingufirmale. Juuli keskpaigas on maksehäireregistrisse kantud ka võlg pangale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2009, 18:34
Otsi:

Ava täpsem otsing