Helenius: pankrotid lühendavad ettevõtete nimekirja

18. august 2009, 20:55

Balti turg tõuseb ja langeb maailma
turgudega kooskõlas, ütles investeerimisfirma Trigon Capitali suuromanik Joakim
Helenius, kuid tulevaks aastaks on ettevõtteid hulga vähem, kuna paljud neist ei
ela majanduslangust üle.

Kui maailmaturgudel algab ükskord korrektsioon pärast märtsis alanud rallit, langevad ka Balti turud, arvas Helenius.

"Ma ei ole ise küll Swedbanki kommentaariga tutvunud, kuid arvan, et nad tahavad öelda, et Balti turud on alahinnatud võrreldes teiste turgudega ja sellepärast saab see ületada teisi turge 10% võrra," kommenteeris ta.

Mingis ulatuses saan sellega nõustuda, aga manitsen investeerijaid ja ütlen, et osad ettevõtted on algselt alaväärtustatud ja osad on alaväärtustatud sellepärast, et nende pankrotti minemise risk on väga kõrge, sõnas Helenius.

Eeldan, et aasta pärast on Balti riikide ettevõtete nimekiri oluliselt väiksem ja see peaks olema finantsilise restruktureerimise ja pankrotistumise tagajärg. Heleniuse meelest võib mõningane välisinvestorite huvi maailmaturgude kasvamisel tõepoolest ilmneda, kuid see on limiteeritud Balti turgude likviidsuse ja tõsiasjaga, et Balti ettevõtted on liiga väikesed, et meelitada ligi kedagi muud kui Soome ja Rootsi investoreid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 21:41
Otsi:

Ava täpsem otsing