Tõnis Rüütel: online-kasiinode mõju kogu turule prognoosimatu

21. august 2009, 15:11

Eesti hasartmängude korraldajate liidu
direktor Tõnis Rüütel peab prognoosimatuks Eesti kasiinoturu arenguid seoses
uuel aastal kehtima hakkava hasartmängumaksuseadusega, mis lubab Eestis
ametlikult turule tulla online-kasiinodel.

„Kahjuks on antud teema prognoosimatu,“ nentis Rüütel, mida toob kaasa uuest aastast kehtima hakkava kaughasartmängude korraldamist reguleeriv seadus ja sellega seoses online-kasiinode tegutsema hakkamine Eesti kasiinoturule.

Äripäev kirjutas aprillis, kuidas uus seadus püüab internetikasiinode raha. Rüütli sõnul tõotab hasartmängumaksu laekumise madalseisu veidi leevendada uus seadus, mis püüab kinni "õhus lendavad" maksukroonid, kuid ta pidas juba siis raskeks ennustada, millises mahus. Rüütli sõnul on Eestis umbes 20 000 internetikasiino külastajat. "Ja kõik see õhus lendav raha on siiani läinud kuskil Kurrunurrumaal asuvate serverite kaudu Eestist välja," tõdes ta toona.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi ütles aga, et kaughasartmängumaks proovitakse kehtestada nii, et kohalikel tegijatel tasuks kaughasartmängu korraldama hakata ja riik natuke ka maksu saaks.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2009, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing