Männik: tippjuhil kõrgem palk kui Eesti Panga juhil

23. august 2009, 17:34

Anda hinnangut, kas Eesti Panga juhi palk
on kõrge või mitte on keerukas, sest erinevates sektorites juhtide palk
varieerub, leiab Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik.

„Olen tegelenud palju tippjuhtide palkadega, kui juhtisin Eesti Telekomi, näiteks EMT ja Elioni omadega. Kui ma Eesti Panka tulin, siis me arutasime palku, kuid praegu pole mõtet seda teha, sest see on ajalugu, teiste inimeste poolt määratud palgatasemed on need. Olen iseendale hetkel selle teema päevakorrast maha võtnud,“ rääkis Männik, kes tuli Eesti Panka tööl eelmise aasta juunis. Männik märkis, et sel ajal kui tema on Eesti Pangas olnud, pole juhatuse liikmete palgad tõusnud, vaid hoopis langenud.

Kolme aasta pärast on uus presidendi valimine, siis tõstatame selle küsimuse uuesti, lisas ta.

Kuid, kuidas hinnata Eesti keskpanga juhi töötasu?

„See on päris lai teema. See pole vaid küsimus ametikohas, vaid ka kompetentsis, kes sinna tulevad. Kui tahaksime saada ettevõtte tippjuhti Eesti Panga juhiks, siis sel tippjuhil oleks täna arvatavasti kõrgem palk kui keskpanga juhil. Kui aga võtta inimene riigi- või poliitikasektorist, siis seal on madalam töötasu kui ettevõtete tippjuhtide palgad. See on keeruline teema, see ei olene vaid ametikohast, vaid sõltub, mis sektorist inimene tuleb,“ selgitas Männik.

Vaata erinevate riikide keskpankade juhtide töötasusid SIIT.


Jaan Männik Jaan Männik

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing