Andres Lipstoki palk vähenes 10%

23. august 2009, 14:29

Eesti Panga juhatuse liikmed vähendasid
panga nõukogu ettepanekul enda palku alates maist 10%.

Eesti Panga nõukogu andis märtsis juhatusele ülesande koostada kokkuhoiuplaan, mis hõlmas ka personalikulusid ja juhatuse töötasusid.

Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik kinnitas, et kevadel jõudis juhatus otsuseni, millega vähendati panga presidendi ja kahe asepresidendi palku 10% võrra. Männiku sõnul on ta ise sellise palga langetamise numbriga rahul. Samuti võttis Eesti Pank eesmärgiks laiemalt 10% kulusid kokku hoida, sellega tehakse veel tööd. Detailid on juhtkonna küsimus, kas tuleb see komandeeringute, koolituste, remondiplaanide vms pealt.

Männik ütles, et ta ei oska öelda, mida tehakse kõikide Eesti Panga töötajate töötasudega, sest nõukogu hoiak on olnud, et sekkutakse ainult juhtkonna palkadesse. "See on tava, ega Selveri nõukogu esimees ei tegele ka sellega, kui palju keegi kassas teenib," ütles Männik.

Septembri teises pooles toimub uus nõukogu koosolek, kus räägitakse jälle kokkuhoiu teemal.

Ka Leedu keskpanga juht on teatanud palga alandamisest, nimelt 20% võrra. Reinoldijus Šarkinase töötasu on nüüd 21 585 litti ehk 97 130 krooni kuus. Andres Lipstoki töötasu oli mullu veel 111 000 krooni kuus. Eesti Panga töötajate keskmine kuutöötasu (sh lisa- ja puhkusetasud) oli 2008. aastal 29 835 krooni. See näitaja hõlmab nii tippjuhte kui ka teenindajaid.

Andres Lipstok Andres Lipstok

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2009, 20:07
Otsi:

Ava täpsem otsing