Ansip kärbib riigi kulusid 9%

10. september 2009, 13:56

Peaminister Andrus Ansip ütles
pressikonverentsil, et Eesti riigi 2010. aasta eelarvet läbib ühtlane 9%-line
kärbe kõigi ministeeriumite kõiki tegevusvaldkondi silmas pidades.

"Tuletaksin kõigile Eestimaa inimestele meelde, et tänu Eesti rahva kannatlikkusele ja kaasaaitamisele oleme saanud sel aastal riigisektori eelarvepositsiooni parandada 16 miljardi krooni ulatuses ja meil on kokkulepped veel kolme miljardi krooni jagu. Järgmise aasta eelarvetemaatika on veel läbirääkimiste faasis. Selge on, et tegevuskulusid tuleb läbivalt kärpida," jäi poliitik siiski üldsõnaliseks.

Ansip kritiseeris täna taas kord ka ettevõtjaid, kes soovitavad valitsusel pensione vähendada. "Need, kes janunevad pensionite kärpimise järele, võiksid endale puhkust võtta! No aitab juba! Pensione ei kärbita! Võiks lõpetada selle teema käsitlemise ka ajakirjanduses. Vastasel korral ainult valatakse ainult õli tulle Savisaare propagandamasinale ja hirmutuskampaaniale. Vähendatud pensionitega ei ole võimalik elada,“ oli peaminister veendunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2009, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing