Putin ootab Obamalt järgmisi järeleandmisi

18. september 2009, 13:42

Venemaa peaminister Vladimir Putin ütles
täna, et USA presidendi Barack Obama eilne otsus loobuda raketikilbi rajamisest
Euroopasse oli positiivne samm, kuid et nüüd ootab Venemaa USA-lt juba järgmisi
järeleandmisi, kirjutas Financial Times.

„Ma ootan, et sellele korrektsele ja julgele otsusele järgnevad uued otsused,“ ütles Putin täna Sotšis. Sealhulgas „kõigi piirangute kaotamine kõrgtehnoloogia impordilt Venemaale ning WTO liikmeskonna laiendamine, et see hõlmaks ka Venemaa, Kasahstani ja Valgevene.“

Putini käik on üllatav, kirjutab Financial Times. Nii USA kui Euroopa Liit toetasid Venemaa liitumist WTOga, kuid mõned kuud tagasi oli see Putin ise, kes ootamatult teatas, et Venemaa võtab liitumistaotluse tagasi ja esitab uue kahasse Kasahstani ja Valgevenega. Küll aga kinnitavad Putini tänased sõnad kartusi, et USA järeleandmine raketikilbi osas julgustab Venemaad uusi nõudmisi esitama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing