Kobin: varakad rikkad ei pruugi olla rahakad

19. september 2009, 17:22

Äripäeva Rikaste TOP ei anna tegelikku
pilti inimeste rikkusest olles seega täiesti mõttetu, ütles Äripäevale antud
kommentaaris Ekspress Grupi värske juht Gunnar Kobin, kes sel aastal maandus
tabelis 224. kohal.

„Tegelik tõde on see, et inimestega seotud ettevõtete aasta tulemuste meelevaldne korrutis ning kõik muu selle juurde käiv ei anna mitte ligilähedastki pilti tema tegelikust varalisest seisust,“ ütles Kobin, lisades, et tegemist on täiesti mõttetu listiga.

„Ma tean vähemalt kümmet inimest selles nimekirjas, kelle tegelik rahaline seisukord on tegelikkuses väga kehv, aga varaline seisukord suurepärane, ja ma tean ka vähemalt kümmet inimest, kelle varaline ja rahaline seisukord on mitu korda kõvem, kui see, mis selles nimekirjas tema nime taha kirjutatud on,“ selgitas ta oma arvamust.

Kuidas täpselt sellist edetabelit peaks tegema ja inimeste vara hindama, seda Kobin enda sõnul öelda ei oska. „…iseasi on, kas sellises väikeses ühiskonnas sellisel nimekirjal üldse mingi mõte on,“ võttis ta kommentaari kokku.

Sellel aastal 224. kohal olnud Gunnar Kobin oli möödunud aastal tabelis 58. Tema 711 miljonile kroonile hinnatud rikkus kahanes Äripäeva andmetel selleks aastaks 140 miljonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. September 2009, 23:50
Otsi:

Ava täpsem otsing